Nieuws

Bij station 30 km/u

Met brede steun is op 5 februari onze motie aangenomen om het deel van de Zuidelijke Parallelweg voor het station bij de 30 km/u zone te trekken. Dit was een van onze voorstellen voor het veiliger maken van de kruising met de snelfietsroute.
Uit de nu bekende ongelukregistraties blijkt dat auto's steeds in de fout gaan en er bijna altijd snorfietsers het slachtoffer zijn. Automobilisten moeten dus geholpen worden en snorfietsers gewaarschuwd. Daarom zijn we vóór een dynamisch led-licht-systeem (lichtjes gaan aan als er een (snor)fiets aankomt), vóór waarschuwingsaanduidingen op het fietspad, maar tégen fietsonvriendelijke hobbels, en vóór een stopbord aan de Dorpspleinkant. Helaas is door een meerderheid van CDA en SP juist dat niet besloten. 

Lees verder

Ben Schulte weer lijsttrekker

Ben Schulte is ook op 21 maart weer lijsttrekker van GroenLinks in Westervoort.

Op nummer 2 staat Ciska Wobma, nu fractieassistent en oud wethouder.

Nummer 3 is Menno Feenstra, al ruim vier jaar fractieassistent.

Nummer 4 is Niek Dekker, sinds een half jaar fractieassistent.

De lijst wordt gecompleteerd met Jacqueline Gonzales (5), Frans Vlug (6) en Ingrid Bon (7). Beide laatsten zijn oudgedienden en staan de fractie met 40 jaar ervaring met raad en daad terzijde.

Lees verder

Toch flinke beperkingen aan duurzaamheidslening

duurzaamheidslening

Ondanks pogingen van GroenLinks en PvdA om dit te veranderen, zijn er toch flinke voorwaarden gesteld aan de duurzaamheidslening. Bij de raadsvergadering van 11 december dienden GroenLinks en PvdA samen een amendement en een motie in om beperkingen qua omvang, draagkracht en bouwjaar voor het aangaan van een duurzaamheidslening terug te draaien.

Lees verder

Pagina's