Nieuws

Kiezers bedankt

Ciska Wobma en Ben Schulte

Kiezers bedankt! We hebben een zetel gewonnen en daardoor komt ook Ciska Wobma (op de foto links) weer in de raad. Met 763 stemmen hebben we 12,5% van de stemmen behaald, ruim een verdubbeling van de 5,9% van 2014, en daarmee dik de twee zetels bereikt. Dank aan iedereen die ons heeft gesteund in de afgelopen tijd en vooral in de campagne. Deze steun geeft veel energie voor de komende vier jaar.

Ook GroenLinks in Duiven is verdubbeld naar twee zetels, Chris Baltje en Barbara Nooijen. Samen met Bart Kagei in Zevenaar hebben we nu 5 raadszetels in de Liemers. 

Westervoort in Statiegeldalliantie

Op initiatief van GroenLinks en GoClean Liemers is ook Westervoort partner geworden van de statiegeldalliantie. De motie van GroenLinks, en aangescherpt door CDA, werd op 12 maart unaniem aanvaard. In de uitgebreide tekst van de motie staan de achterliggende overwegingen.

Lees verder

Bij station 30 km/u

Met brede steun is op 5 februari onze motie aangenomen om het deel van de Zuidelijke Parallelweg voor het station bij de 30 km/u zone te trekken. Dit was een van onze voorstellen voor het veiliger maken van de kruising met de snelfietsroute.
Uit de nu bekende ongelukregistraties blijkt dat auto's steeds in de fout gaan en er bijna altijd snorfietsers het slachtoffer zijn. Automobilisten moeten dus geholpen worden en snorfietsers gewaarschuwd. Daarom zijn we vóór een dynamisch led-licht-systeem (lichtjes gaan aan als er een (snor)fiets aankomt), vóór waarschuwingsaanduidingen op het fietspad, maar tégen fietsonvriendelijke hobbels, en vóór een stopbord aan de Dorpspleinkant. Helaas is door een meerderheid van CDA en SP juist dat niet besloten. 

Lees verder

Pagina's