Rol in de fractie? Woordvoerder bestuur, financiën, werk en inkomen, armoedebeleid, (ouderen)zorg en welzijn, economie en het winkelcentrum.

Wie wat waar? Geboren in Culemborg, 1954. Jeugd in Arnhem. Via mijn vrouw Marjo in 1982 Westervoort beland: ons eerste echte huis-met-een-tuin. Daar zijn onze drie kinderen opgegroeid. Nu alweer ruim dertig jaar vlak bij het Horsterpark, ideale uitvalsbasis voor een mooie wandeling. 

Vrije tijd?  Muziek, muziek, muziek… Maar wat wil je ook? Klassiek opgeleid op het conservatorium: hoorn en orkestdirectie. In mijn vrije tijd nog steeds actief als veelgevraagd zanger van renaissance- en barokmuziek, hoornist en voorzitter van Arnhems Symfonieorkest NOVA. En verder? Bovenaan staat kleinkind Boris, nu één jaar oud. Daarnaast ben ik een echte lezer, want ik heb een brede interesse. Als ik met pensioen ga, wil ik echt Indonesisch leren koken. Een nieuwe uitdaging!

Professioneel? Van 2018 tot 2022 wethouder in Westervoort. Focus op sociaal domein: uitkeringsgerechtigden, armoedebeleid, onderwijs. Later is mijn portefeuille aangevuld met de gemeentelijk financiën. In de lastige periode van verscherpt toezicht mijn uiterste best gedaan minderdraagkrachtigen zoveel mogelijk te ontzien. Vóór mijn wethouderschap gaf ik trouwens met veel plezier economie en ondernemen aan de bovenbouw van het vmbo.

Politiek? In 2002 werd ik lid van de SP, maar pas medio 2017 politiek actief voor de fractie als commissielid. Na de verkiezingswinst van drie zetels in 2018 deelname aan de coalitie.  Wethouderschap is zware klus, maar geeft veel voldoening als dingen lukken. Mei 2021 met instemming van de fractie uit de SP gestapt en verder gegaan als partijloos wethouder. Half jaar later aangesloten bij GroenLinks.

Groen Links? De basis bij de SP vond ik te smal. GroenLinks staat dichter bij mijn brede idealen. Speciaal duurzaamheid, circulariteit en een positieve Europese houding. Opkomen voor de zwakkeren in de maatschappij blijft voor mij een belangrijke drijfveer. Het moet nu eenmaal duurzamer, eerlijker en menselijker. Te beginnen in Westervoort en eigenlijk in heel Nederland.