Het park bruiste van activiteit. Sporters deden oefeningen en renden een rondje. Hondenbezitters liepen met hun aangelijnde viervoeters. Zij spraken over overlast door hondenpoep. Vroeger had het park een omheind uitlaatveldje, maar dat is verdwenen. Bewoners pleiten voor poepzakjesdispensers en meer handhaving.

Veel mensen vinden het park 's avonds en 's nachts te donker en voelen zich onveilig. Zij stellen verlichting langs de looppaden voor om ongewenste activiteiten, zoals dealen, te voorkomen.

Ook het onderhoud van het parkmeubilair en het houten loopbruggetje kwam ter sprake. Bewoners vinden dat beter onderhoud duurzamer en kostenbesparend is. Positief zijn ze over de speelplekken, die goed worden bijgehouden. Jonge ouders waarderen de gemoedelijke sfeer in Westervoort.

Het meldsysteem FIXI kreeg lof vanwege snelle afhandeling van meldingen. Wel willen bewoners betere terugkoppeling bij ingewikkelde kwesties.

De wijkraad is verdwenen en dat vindt men jammer. De saamhorigheid in de wijk is sinds corona afgenomen, maar buurtbewoners organiseren nog steeds activiteiten, zoals de jaarlijkse kerstboom in het park. De nieuwe Fairybell-boom is duurzaam, maar bewoners begrijpen niet waarom de gemeente de stroomkosten niet vergoedt. Bewoners waarderen hun park, maar zien ruimte voor verbetering.

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 3 mei in buurt-tuin 't Valentiertje aan de Kreyterstraat. Tussen 11.00 en 12:30 kunnen bewoners hun ervaringen delen.

 

Zie als bijlage het complete verslag van Willem Eimers, 
Met dank aan Susan Wiendels voor deze samenvatting, zoals verschenen in Westervoort Post van 2 april.