Mededeling aan de raad en dankwoord aan Niek tijdens de raadsvergadering van 30 januari 

Onze fractieassistent en commissielid Niek Dekker heeft laten weten te stoppen met het formele fractiewerk en daarmee als commissilid per 1 februari aanstaande.

Hij schrijft ons daarover dat er na 5,5 jaar activiteiten zijn die meer om zijn aandacht vragen. Vervolgens schrijft hij, ik citeer:

Ik kan met genoegen terugzien op een periode met hoe het politieke leven in een dorp als Westervoort zich beweegt. Van binnenuit heb ik kunnen zien hoeveel betrokken mensen er zijn die zich voor het welzijn en welvaart van haar inwoners in de gemeenschap inzetten. Heel mooi om dit te zien gebeuren.

Ik zeg dank voor deze periode. Inclusief naar de mensen toe die ik daarin mocht ontmoeten.

Een afscheid nemen hoeft voor mij niet; er is slechts een opnieuw zien. [einde citaat]

Niek, vanuit de fractie respecteren we jouw keus, maar willen dit afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wil ik op dit moment namens de fractie jou, Niek, van harte bedanken voor het werk dat jij in en rond de fractie hebt gedaan. Gelukkig ben je hierbij nu aanwezig.

We hebben jou vooral leren kennen als een verbinder. Contact maken met iedereen in en om de raad, contacten leggen in het dorp, zowel binnen als buiten campagnetijd. Balans is daarbij een belangrijk woord voor jou. Balans tussen mens en natuur, maar ook tussen mens en economie en tussen medemensen onderling, tussen hoofd- en hart-zaken. In jouw visie kom je vanuit die balans tot politieke keuzes.

Toen je 5,5 jaar geleden (10 juli 2017) fractie-assistent en commissielid werd, was ik het enige raadslid en was jouw steun in de fractie onontbeerlijk. Die steun was er vooral binnen de fractie, in het dorp en rondom de raad. Het soms felle politieke debat aan deze tafel was minder ‘’jouw ding’’.
Jouw inzet was vooral op verbinding gericht en op groei van kiezers en sympathisanten. Dat is goed gelukt en dat we nu met vier raadsleden aan tafel zitten is dus mede aan jou te danken. In die zin kun je jouw werk als volbracht zien en is het een goed moment voor andere activiteiten.

Niek, hiervoor onze hartelijke dank en we weten dat je nog gewoon lid blijft en ook de GroenLinks idealen blijft steunen.

Ben Schulte