Ben Schulte
Foto van Bart Kagei 2016 GroenLinks

Ben Schulte

Raadslid - Fractievoorzitter

Ik heb een stevige positie opgebouwd in de raad en ben blij dat de inbreng van GroenLinks serieus wordt genomen. Ik wil dit graag de volgende raadsperiode verder verzilveren.

Ben is sinds 2006 actief in de Westervoortse politiek, vanaf 2009 als raadslid en vanaf 2010 als fractievoorzitter en nu voor de derde keer met veel ambitie als lijsttrekker.

Ik werk consequent vanuit de GroenLinks waarden: Groen, Eerlijk en Menselijk. Daarmee kan ik ons standpunt op alle voorkomende onderwerpen goed onderbouwen. Mijn stijl is vriendelijk, degelijk en oprecht en met een flinke dosis gezond verstand. Dit blijkt in de raad te worden gewaardeerd en ondanks de rol in de oppositie afgelopen vier jaar hebben we resultaten geboekt. Met name over het nieuwe Park Steenderens ben ik tevreden omdat de handtekeningen van actiegroep Red Park Steenderens via mijn inbreng in de raad geleid hebben tot daadwerkelijke aanpassingen van het oorspronkelijke plan. Voor de volgende raadsperiode is een grote stap naar een klimaatneutrale gemeente mijn ambitie.

Ik ben getrouwd met Joke Koot en we hebben een dochter (1982) en een zoon(1984) die beiden zelfstandig wonen en allebei in de podiumkunsten werken. Isa (2005) is onze kleindochter; sinds aug 2012 hebben we ook een kleinzoon Koen en vanaf april 2015 een kleindochter Zoë. We wonen vanaf maart 1994 in Westervoort. Ik werk als beleidsmedewerker bij Hogeschool Van Hall-Larenstein in Velp. Opgeleid als natuurkundedocent heb ik voor de klas gestaan in het Nederlandse en Zambiaanse middelbaar onderwijs en later in het HBO. In de medezeggenschapsraad en het management bij Van Hall Larenstein heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan. Die ervaring is eerst gedurende vier jaar als fractieassistent (vanaf 2006) en inmiddels als raadslid op het vlak van de gemeentepolitiek uitgebreid.

Verder ben ik actief als zanger bij Theaterzanggroep ‘Schudden voor Gebruik’ en help af en toe een beetje de lokale afdeling van de Fietsersbond.

Voorheen speelde ik badminton bij BCW en was ik eindredacteur van de Zambia Nieuws Brief.

De papieren Zambia Nieuwsbrief bestaat niet meer en voor de sport doe ik nu wat aan fitness en wandel met enige regelmaat als training voor de 4-daagse, die ik in 2017 voor de 17e keer heb gelopen.

Mijn ambitie voor de GroenLinks-inbreng in de gemeente staat in het verkiezingsprogramma: Groener en Socialer.

Vanaf oktober 2011 ben ik actief op twitter en facebook. Stuur me een tweet of volg me: @SchulteBen.

Op verzoek de toevoeging (aug 2017) : Doe waar je voor staat:

Onder het motto 'doe waar je voor staat' proberen we thuis een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk op deze aarde in te nemen: we hebben het voorrecht om nu zelf geen auto meer te (hoeven) hebben en vrijwel alles met fiets en OV (en OV-fiets) te kunnen bereiken. Op het dak liggen al jaren zonnepanelen en sinds 2013 nog meer en onder de regenpijp staat een ton. Het huis is goed geisoleerd en inmiddels ligt er op de aanbouw een groene sedummat. Binnen vrijwel overal spaar- of led-lampen en een goede HR-ketel. Weinig vlees en zo biologisch mogelijk eten completeren het geheel. Dat laatste kan nog beter en ook compensatie voor vliegreisjes moeten we niet vergeten. Dus we zijn al een heel eind, maar het kan nog beter, al moet het ook leuk blijven. Inmiddels hebben we begin 2016 ook de vloer extra geïsoleerd in de verwachting dat het gasverbruik verder omlaag kan.

Voor het laatst bijgewerkt februari 2018.